Chema

У Лубнах Академічний ліцей "Європейський" оголосив новий тендер на будівництво укриття на понад 45 млн грн

У Лубнах Академічний ліцей "Європейський" оголосив новий тендер на будівництво укриття на понад 45 млн грн
Фото - ілюстративне
8 серпня Академічний ліцей "Європейський" (колишня Лубенська спеціалізована школа №6) оприлюднив новий тендер на будівництво споруди цивільного захисту.

Оголошена стартова вартість будівництва захисної споруди - 45 603 417 гривень.

Аукціон має відбутися 22 серпня. Після того, як аукціон пройде успішно, стануть відомі Підрядник та остаточна вартість робіт.

Зазначимо, що у жовтні минулого року начальник управління освіти Лубенщини Мирослав Костенко прокоментував, що основним джерелом фінансування будівництва укриття мають бути грантові кошти:

"Ліцей оголошує процедуру на очікувану вартість. Поки що з місцевого бюджету виділено 3,5 мільйонів гривень. Необхідно ще залучити кошти з інших рівнів бюджету або міжнародних фондів", - зазначив Мирослав Костенко.
Що будуватимуть?

Проєктом передбачено будівництво протирадіаційного підземного розташування. Місткість укриття становить 420 осіб з доступом людей з обмеженими фізичними можливостями. Площа приміщень для розміщення осіб, що переховуються, становить 481 м².

Сама будівля розміром 16,2 м на 54,7 м матиме два поверхи: перший та підвальний. Основний поверх (підваний) буде розташований у грунті на всю висоту,  тобто - 2,55 м. 

Зовнішні стіни надземних частин будівлі передбачено утеплити мінераловатними плитами з наступним опорядженням декоративною штукатуркою та фарбуванням. Внутрішнє оздоблення: стелі – шпаклювання та фарбування; стіни – під акрилове фарбування. На підлогах передбачено виконання наливних епоксидних підлог.

Приміщення укриття буде розташоване у підвальному поверсі. Там передбачено 2 санвузли для хлопців та дівчат, а також два санвузли для персоналу. Обладнуються допоміжні місця для розміщення медичних постів, приміщень для зберігання їжі, приміщення для зберігання забрудненого одягу, буфетна. Також обладнуються технічні приміщення: венткамери, комори і т. п.

Нове укриття передбачає системи водопостачання (у тому числі, гарячого), каналізування, обігріву за допомогою електричних конвекторів, вентиляції та кондиціонування, зв'язку та Wi-Fi інтернету.

Щоб потрапити в будівлю укриття, проєктом передбачаються дві доріжки до різних надземних входів будівлі, один з яких із вертикальним підйомником, парковка на 9 місць та інші покриття, зокрема доріжки, тротуари, газони.

Нагадаємо, збудувати укриття в Лубенській школі № 6 мало ТОВ "Українська альтернатива" за понад 32 мільйони гривень. Проте тендер на будівництво укриття проаналізували фахівці Бюро економічної безпеки, аудитори й податківці, які виявили кілька вагомих ризиків стосовно переможця тендеру. Тому договір було розірвано.

Читайте також: У Лубенській лікарні планують у підвалі дитячого корпусу облаштувати укриття