Chema

У Лубнах розірвали договір з будівництва укриття школи на 32 млн грн через сумнівного підрядника

У Лубнах розірвали договір з будівництва укриття школи на 32 млн грн через сумнівного підрядника
Фото - Лубенська спеціалізована школа №6, Elena Bratus
Договір про будівництво найпростішого укриття на території Лубенської спеціалізованої школи №6 розірвано. Сума договору складала 32 мільйони гривень.

"Не допущено незаконного використання бюджетних коштів. Це черговий результат роботи групи “Прозорість і підзвітність”, - повідомляє начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін 6 лютого.


Нагадаємо, 27 листопада переможцем повторних торгів стало ТОВ "Українська альтернатива" з селища Бабаї, що на Харківщині, яке згодилося побудувати укриття у шостій школі за 32 мільйони 36 тисяч 89 гривень. Це була найнижча цінова пропозиція серед трьох учасників.

Проте цей тендер проаналізували фахівці Бюро економічної безпеки, аудитори й податківці. Рекомендували замовнику його розірвати.

Було виявлено кілька вагомих ризиків стосовно переможця тендеру:
  • Техніки для виконання робіт він не має;
  • Оренда техніки оформлена з порушенням законодавства: ФОП, який надав майно в оренду, не має права на здійснення цього виду господарської діяльності;
  • Директор компанії є фігурантом кримінальних проваджень щодо привласнення бюджетних коштів і шахрайства.

Додатковим аргументом до розірвання договору стало те, що підприємство має 13 відкритих контрактів і лише 13 робітників.

Водночас, як повідомило Бюро економічної безпеки, для упередження розтрати бюджетних коштів працівники Бюро направили до розпорядника лист із пропозицією розірвати договір. Однак керівництво ліцею проігнорувало рекомендації.

Проте, завдяки спільній взаємодії ТУ БЕБ у Полтавській області, Робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Полтавській ОВА та Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби у Полтавській області 30 січня 2024 року замовник та виконавець робіт все ж таки розірвали договір.

Читайте також: У Полтаві упередили розтрату 18 млн грн на сумнівний ремонт спортшколи