Chema

Лубенська школа №6 оголосила тендер на будівництво укриття за 34 млн грн

Лубенська школа №6 оголосила тендер на будівництво укриття за 34 млн грн
Фото - Академічний ліцей "Європейський", smartregion.pl.ua
Академічний ліцей "Європейський" (колишня Лубенська спеціалізована школа №6) має намір збудувати на своїй території нове найпростіше укриття.

Відповідний тендер був оголошений сьогодні, 27 жовтня. Аукціон має відбутися 7 листопада.

На будівництво захисної споруди планують витратити 34 256 429 гривень.

Редакція Мозамбік.Медіа звернулася до начальника управління освіти Лубенщини Мирослава Костенка з питанням, яке джерело фінансування будівництва укриття:

"Ліцей оголошує процедуру на очікувану вартість. Поки що з місцевого бюджету виділено 3,5 мільйонів гривень. Необхідно ще залучити кошти з інших рівнів бюджету або міжнародних фондів", - зазначив Мирослав Костенко.

Згідно робочого проєкту будівля укриття буде двоповерховою: висотою 3,5 м та загальною площею 716,6 м², розрахована на 520 осіб.

Лубенська школа №6 оголосила тендер на будівництво укриття за 34 млн грн
Проєкт укриття Академічного ліцею "Європейський", Лубни
Споруда буде утеплена мінеральними плитами та оздоблена декоративною штукатуркою.

Усі основні приміщення будуть розташовані на підвальному поверсі. Передбачено 12 приміщень загальною площею 361,2 м² для перебування людей на час повітряної тривоги чи іншої небезпеки. Підвал буде оснащений санвузлами, медичним приміщенням, генераторною, електрощитовою, коморою для зберігання продуктів.

Окремі групи приміщень забезпечені природною вентиляцією через цегляні вентканали. Для підвального поверху передбачена система механічної вентиляції та кондиціонування.

Санітарні вузли будуть окремо чоловічі та жіночі, на 5 кабін кожен. При кожному санвузлі встановлять додатковий універсальний санвузол, що може використовуватись викладачами і буде пристосований для маломобільних груп населення.

Проектом передбачено доступність будівлі укриття для маломобільних груп населення - оснащення пандусами з поручнями, відсутність порогів, встановлення двох спеціальних санвузлів.

Майбутній Підрядник має встановити систему охорони та відеонагляду. 

Для безпеки запроєктовано декілька евакуаційних виходів з різних сторін будівлі. Щоб потрапити в будівлю укриття робочим проектом передбачено дві доріжки до різних входів будівлі, парковка на 8 місць та інші покриття (доріжки, тротуари, газони).

Крім того, в проекті передбачено меблі та інший інвентар для можливого тривалого перебування в укритті: дивани, стільці, столи, вішалки для верхнього одягу, кулери для води, фліпчарти, набори медикамендів, одноразовий посуд, постільна білизна, подушки, матраси, ковдри тощо.

Лубенська школа №6 оголосила тендер на будівництво укриття за 34 млн грн
Лубенська школа №6 оголосила тендер на будівництво укриття за 34 млн грн
Тривалість будівництва - 9 місяців, кінцевий термін виконання робіт згідно оголошеного тендеру - до 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, на документацію для укриття Лубенська школа №6 витратила 1 мільйон гривень.

Також в Лубнах планують збудувати ще одне захисне укриття з нуля на території Лубенської школи №2 за майже 18 млн грн. Наразі тендеру по заному об'єкту ще не оголошено.

Доповнено. Торги не відбулися через відсутність пропозицій.

На повторних торгах 27 листопада переможцем торгів стало ТОВ "Українська альтернатива", якез годилося побудувати укриття у шостій школі за 32 мільйони 36 тисяч 89 гривень. Це була найнижча цінова пропозиція серед трьох учасників.

Згідно з даними сайту Youcontrol, товариство було зареєстроване в селищі Бабаї на Харківщині більше 10 років тому та спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових будівель. Крім того, займається монтажем водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, а також роздрібною торгівлею поза магазинами, діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії, наданням послуг технічного консультування в цих сферах.  Розмір статутного капіталу підприємства - 20 тисяч гривень.