Chema

Суд взяв під варту посадовця Лохвицького військкомату, якого підозрюють у хабарництві

Суд взяв під варту посадовця Лохвицького військкомату, якого підозрюють у хабарництві

2 серпня судом взято під варту посадовця військкомату на Полтавщині, якого підозрюють у вимагання неправомірної вигоди за оформлення документів, що надають право на безперешкодний виїзд за межі державного кордону України, ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України.

Про це повідомляє Октябрський районний суд міста Полтави.

Слідчим суддею було визначено заставу в розмірі 214 720 грн. В разі внесення суми застави, підозрюваний звільняється з-під варти під заставу.

Строк дії ухвали - до 28 вересня 2023 року.

Відповідно до матеріалів клопотання, посадова особа другого відділу Миргородського РТЦК та СП (м. Лохвиця) громадянин Б., діючи за попередньою змовою групою осіб, вимагала неправомірну вигоду у розмірі 6 000 доларів США у громадянина О. за оформлення документів, що надають право на безперешкодний виїзд за межі державного кордону України, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 332 КК України.

Нагадаємо, на Полтавщині посадовець військкомату за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від служби в армії. Згодом начальник Полтавського ТЦК та СП прокоментував цю ситуацію та зазначив, що ухилятися від військової служби допомагали посадовці Лохвицького та Гребінківського військкоматів.