Chema

П'ятьох жителів Полтавщини підозрюють у злочинах проти дітей

П'ятьох жителів Полтавщини підозрюють у злочинах проти дітей
Фото - ілюстративне
Із 28 червня по 1 серпня цього року на Полтавщині було викрито 5 чоловіків за підозрою у злочинах проти статевої свободи і недоторканості, життя та здоров’я особи та проти власності відносно дітей.

Пресслужба Полтавської обласної прокуратури розповіла про ці випадки.
 
  • Зокрема, уродженцю Кіровоградської області, який зараз проживає на Полтавщині, повідомлено про підозру у насильницьких діях сексуального характеру, вчинених повторно, та умисному заподіянні легких тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 153, ч. 1 ст. 125 КК України). 
За даними слідства, 36-річний неодноразово судимий чоловік споював 15-річну сусідку, і коли неповнолітня не могла чинити опір, скоював стосовно неї сексуальне насильство.Окрім цього, він побив свою співмешканку, яка стала свідком події.  Наразі підозрюваний перебуває під вартою.
 

  • Жителю Миргородського району повідомлено про підозру у замаху на вчинення дій сексуального характеру щодо неповнолітньої особи, які не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 152 КК України).
Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 45-річний чоловік зайшов до будинку, де проживала 16-річна дівчина, та намагався зґвалтувати. Неповнолітня чинила опір і вирвалася від зловмисника. Підозрюваний також перебуває під вартою.
 

  • Мешканцю Лубенщини повідомлено про підозру у насильницьких діях сексуального характеру, вчинених щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди (ч. 4 ст. 153 КК України).
Досудовим розслідуванням 55-річний чоловік підозрюється у сексуальному насильстві стосовно 4-річної доньки своїх сусідів. Наразі особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначенням розміру застави.
 

  • Жителю Полтавського району інкримінують спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 КК України).
Реагуючи на скаргу свого 6-річного сина на дії сусідського хлопчика, 32-річний чоловік із пневматичної рушниці вистрілив у спину 8-річної дитини.  Наразі малолітній перебуває у лікарні, а підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави.
 

  • Один із полтавців підозрюється у розбої, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України).
Встановлено, що 21-річний юнак, перебуваючи поблизу магазину, погрожував 16-річному хлопцеві кухонним ножем і відібрав гроші  та особисті речі. Правоохоронці затримали зловмисника на місці скоєння злочину, наразі він перебуває під вартою.
 

Слідчі дії у кримінальних провадженнях тривають.
 
Загалом із початку року прокурори Полтавщини здійснювали процесуальне керівництво у майже 700 кримінальних провадженнях, в яких потерпіли діти.