Chema

На Полтавщині чоловік намагався зґвалтувати неповнолітню дівчину

На Полтавщині чоловік намагався зґвалтувати неповнолітню дівчину
Фото - ілюстративне
На Полтавщині правоохоронці Лохвиці та Миргорода оперативно затримали чоловіка, який із застосуванням фізичної сили намагався зґвалтувати 16-річну дівчину.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Полтавщини 1 серпня.

30 липня близько 16-ї години до поліції звернулася жителька Лохвицької громади, що 45-річний чоловік вчинив протиправні дії відносно її 16-річної доньки.

Під час проведення першочергових оперативних та слідчих заходів поліцейським швидко вдалося затримати нападника. Ним виявився місцевий чоловік, 1979 року народження, який раніше мав проблеми із законом за вчинення умисного вбивства.

Попередньо відомо, що коли фігурант приїхав до помешкання свого знайомого, в будинку була лише 16-річна дівчина. Скориставшись відсутністю дорослих, фігурант із застосуванням фізичної сили намагався зґвалтувати неповнолітню. На щастя, дівчині вдалося вирватися та втекти до сусідів по допомогу.

Наразі фігуранта  затримано. Слідчі поліції вже повідомили йому про підозру та готують клопотання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

За даним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 15, частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу України - Замах на зґвалтування неповнолітньої особи.

У разі визнання вини судом чоловікові загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

Читайте також: На Полтавщині згвалтували та вбили 12-річну дівчинку