Chema

Пропонував патрульному 2 тис грн хабаря, а отримав штраф 17 тис: в Чорнухах засудили водія мопеда

Пропонував патрульному 2 тис грн хабаря, а отримав штраф 17 тис: в Чорнухах засудили водія мопеда
Фото - ілюстративне

23 вересня близько 10-тої години ранку на околиці селища Чорнухи на дорозі сполучення з селом Кізлівка, патрульний поліції зупинив мопед Honda Dio, за кермом якого перебував Олександр без мотошолома.

Під час перевірки документів також виявилося, що чоловік керував мопедом без посвідчення водія відповідної категорії та страхового полісу.

При спілкуванні з поліцейським, який почав складати постанову про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч.ч. 1,2 ст. 126, ч. 5 ст. 121 КУпАП, Олександр запропонував "вирішити" справу іншим чином.  

Водій мопеда запропонував патрульному 2 тисячі гривень, аби той не виносив постанову про  правопорушення та не притягував його до адміністративної відповідальності.

Таким чином, Олександр вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.369 КК України, тобто - пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

27 вересня прокурор та Олександр уклали угоду про визнання винуватості останнього. Даною угодою було узгоджено покарання за пропозицію хабаря - штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Обвинувачений раніше не був судимий та щиро розкаявся у скоєному.  Компрометуючих даних щодо нього суду надано не було. 

Також суд встановив, що чоловік має гроші, достатні для сплати штрафу, а узгоджене сторонами покарання - відповідає ступеню тяжкості злочину та буде необхідним й достатнім для його виправлення і попередження вчиненню ним нових злочинів.

Отже, 3-го жовтня Чорнухинський райсуд своїм вироком призначив Олександру покарання за пропозицію хабаря, а саме штраф 17 тисяч гривень.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Читайте також: Лубенський суд покарав чоловіка, який напиляв 2,5 куба сухостою для обігріву блокпоста ДФТГ