Chema

На суддів Котелевського суду скаржитимуться до Вищої ради правосуддя через справу про знущання над хлопчиком

На суддів Котелевського суду скаржитимуться до Вищої ради правосуддя через справу про знущання над хлопчиком

Представник Омбудсмана у Полтавській області Владислав Носенко ознайомився з матеріалами судових справ Котелевського районного суду. Було виявлено низку обставин, які можуть вказувати на наявність підстав для звернення з дисциплінарними скаргами до Вищої ради правосуддя. Таким чином, буде надана належна правова оцінка діям судів.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець 10 вересня.

Нагадаємо, за побиття і сексуальне насильство над 12-річним хлопчиком батькам кривдників Котелевський райсуд присудив адміністративні штрафи за невиконання обов'язків щодо виховання дітей, а дії злочинців розцінив як хуліганство.

Лише після суспільного резонансу правоохоронні органи відкрили справу за ч. 4 ст. 153 КК України - Сексуальне насильство. Наразі вручено підозри 15-річному та 22-річному місцевим мешканцям. Також вирішується питання щодо застосування примусових заходів виховного характеру щодо третього малолітнього фігуранта, який на момент вчинення злочину не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

Крім того, прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції з Котельви, до яких попередньо зверталися батьки потерпілого. Щодо них дисциплінарна комісія нині проводить службове розслідування.

Наказом ГУНП Полтавщини від виконання службових обов’язків на період службового розслідування відсторонені:
  • начальник сектору поліцейської діяльності у селищі Котельва,
  • його заступник,
  • інспектор ювенальної превенції,
  • заступник начальника поліції Зінькова, який на момент виявлення злочину виконував обов’язки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві.