Chema

Поліція вручила підозру одному з кривдників над дитиною в Котельві та відкрила службове розслідування

Поліція вручила підозру одному з кривдників над дитиною в Котельві та відкрила службове розслідування

Особи, які в червні знущалися з неповнолітнього на місцевому пляжі в селищі Котельві, встановлені. Наразі 15-річному місцевому хлопцеві повідомлено про підозру у вчиненні злочину та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще одному фігуранту. Також відкрито службове розслідування стосовно чотирьох правоохоронців.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Полтавщини 2 вересня.

Слідчим підрозділом Полтавського районного управління поліції розслідується кримінальне провадження, відкрите за кваліфікуючими ознаками ч. 4 ст. 153 Кримінального кодексу України - Сексуальне насильство.

Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Крім того, за несвоєчасне внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань Наказом начальника ГУНП в Полтавській області призначено службове розслідування, яке здійснює дисциплінарна комісія ГУНП та УВБ в Полтавській області.

На період службового розслідування четверо поліцейських усунуті від виконання службових обов’язків, а саме:
  • заступник начальника відділення поліції в Зінькові, який на момент виявлення злочину виконував обов’язки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві,
  • начальник сектору поліцейської діяльності в селищі Котельві,
  • його заступник,
  • ювенальний інспектор.

Після завершення службового розслідування керівництвом поліції Полтавщини будуть прийняті відповідні управлінські рішення, згідно Закону.

Нагадаємо, у Котельві група підлітків знущалася над 12-річним хлопцем. Юнака побили і зґвалтували палкою. Все зняли на відео та потім оширювали серед знайомих. Проте правоохоронні органи кваліфікували дії підлітків як хуліганство, а їх батькам суд призначив виплатити 850 грн штрафу.