Chema

Ми готові купувати тепловізори і дрони, однак законодавство блокує цю можливість: голова Оржицької громади Олена Сидоренко

Ми готові купувати тепловізори і дрони, однак законодавство блокує цю можливість: голова Оржицької громади Олена Сидоренко
Фото - Оржицька селищна рада
Оржицький селищний голова Олена Сидоренко на своїй сторінці у Фейсбук зізналася, що селищній раді дорікають за те, що вона не перераховує кошти і не купує для військових важливих речей.

Ми готові купувати для хлопців тепловізори і дрони, РЕБи і Старлінки. Однак чинне законодавство блокує таку можливість, - наголошує Олена Сидоренко.

 
Як зазначає очільниця громади, в Бюджетному кодексі відсутні положення, які б прямо дозволили здійснювати видатки з місцевих бюджетів на закупівлю товарів, робіт і послуг в інтересах вій‌ськових частин Зброй‌них Сил Украї‌ни, інших вій‌ськових формувань. Відсутність цих норм призводить до кримінальних проваджень. Тому Олена Сидоренко прохає громадян підписати петицію за забезпечення додаткового фінансування ЗСУ коштами місцевих бюджетів.

Водночас, у понеділок, 19 лютого, о 15:00 в Оржиці у приміщенні Центру культури і дозвілля відбудеться зустріч селищного голови Олени Сидоренко із жителями селища Оржиця щодо підсумків роботи селищної ради у 2023 році. Жителів громади запрошують взяти участь у зустрічі.

Нагадаємо, у 2023 році Пирятинська влада на допомогу ЗСУ витратила понад 31 млн грн, а Лубенська - понад 8 млн грн.