Chema

Лікарю ВЛК присудили штраф, розмір якого в 4 рази менший за хабар

Лікарю ВЛК присудили штраф, розмір якого в 4 рази менший за хабар
Фото - затримання лікаря ВЛК під час отримання хабаря, поліція Полтавщини
3 жовтня Октябрський райсуд міста Полтави ухвалив вирок лікареві, який за 4 тисячі доларів США обіцяв видати призовнику довідку про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку. Розмір штрафу виявився меншим розміру хабара у чотири рази.

17 липня чоловік проходив військово-лікарську комісію при поліклініці однієї із військових частин міста. Серед інших лікарів його оглядав завідувач хірургічного кабінету підполковник Олег Л. Під час огляду лікар натякнув чоловіку, що за 4 тис доларів США може домовитися щодо довідки про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку. Хірург залишив полтавцю свій номер мобільного та визначив порядок його наступних дій.

27 липня під час передачі хабаря хірурга, члена ВЛК затримали правоохоронці.

Правоохоронці кваліфікували  дії лікаря-хабарника за ч. 3 ст. 368 ККУ — одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає кримінальне покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Проте згодом, у ході розслідування склад злочину перекваліфікували на ч. 2 ст. 369-2 КК України — одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на голову ВЛК. Таким чином, хірургу пом’якшили статтю.

27 вересня лікар уклав угоду з керівником Полтавської спеціалізованої прокуратури про визнання винуватості.

Своїм вироком Октябрський районний суд Полтави 3 жовтня затвердив дану угоду, визнав Олега Л. винним та призначив покарання - штраф 34 тисячі гривень. Окрім того, лікаря позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративних функцій у сфері охорони здоров’я, строком 1 рік.

Читайте також: Пропонував патрульному 2 тис грн хабаря, а отримав штраф 17 тис: в Чорнухах засудили водія мопеда