Chema

ФК "Пирятин-Полтавщина" - чемпіон України

ФК "Пирятин-Полтавщина" - чемпіон України
Фото - ФК "Пирятин-Полтавщина", Пирятинська міська рада
Два дні у місті Вишневе, що на Київщині, проходив фінальний етап чемпіонату України з футболу серед ветеранів 60 років і старші.  У фінальній частині взяли участь шість команд, які перемогли у групових етапах: ФК «Баришівка» (Київська обл.), ФК «Буковина» (Чернівці), ФК «Рішельє» (Одеса), ФК «Пирятин – Полтавщина» (Пирятин), ФК «Агробізнес» (Хмельницький), ФК «Карпати ім.В.Турянчика» (Мукачеве).

Про це повідомляє Пирятинська міська рада 20 серпня.

Змагалися у двох групах. ФК «Пирятин-Полтавщина» та «Карпати ім. В. Турянчика» зіграли з рахунком 1:1, «Агробізнес" – «Пирятин-Полтавщина» - 2:3. Таким чином пирятинці посіли перше місце у своїй групі.

У першому півфіналі футболісти «Пирятин-Полтавщина» в основний час зіграли в нічию 2:2 з «Рішельє», а у серії пенальті перемогли – 4:3.

ФК "Пирятин-Полтавщина" - чемпіон України

Напружений фінал проходив між «Пирятин-Полтавщина» і «Баришівка», де жодній з команд не вдалося влучити у ворота суперників. Все вирішилося під час пробивання серії післяматчевих одинадцятиметрових ударів, за результатами яких команда «Пирятин-Полтавщина» стала чемпіоном України.

ФК "Пирятин-Полтавщина" - чемпіон України

Чемпіона і призерів нагороджував Заслужений тренер України Андрій Біба. Кращим бомбардиром визнано Івана Близнюка. У складі ФК «Пирятин-Полтавщина» грали прославлені гравці з Полтавської області: Павло Паюров (воротар), Віктор Омельянчик, Сергій Пятін, Сергій Синяк (захисники), Володимир Коновальчук, Сергій Лупінос, Володимир Титаренко, Ігор Бєлік (півзахисники), Іван Близнюк, Олександр Бредун, Віктор Куванніков, Володимир Кульчак, Олександр Самара, Анатолій Матяш, Валерій Стеценко (нападники).
 
Нагадаємо, що ФК «Пирятин-Полтавщина» є флагманом ветеранського футболу не тільки на Полтавщині, а в усій Україні. Вони є: дворазові володарі Кубка України серед ветеранів 40+ і 45+, триразові чемпіони України у віковій категорії серед ветеранів 45+, чемпіони України 55+ і чемпіони України-2024 (60+). Ще «Пирятин-Полтавщина» (45+) є чемпіоном третіх і четвертих Європейських ігор майстрів 2015 – м. Ніцца (Франція), 2019 – м. Турін (Італія).

Щиро вітаємо переможців та радіємо успіхам земляків!

Читайте також: Двоє юнаків з Лубенщини стали призерами Всеукраїнської спартакіади з легкої атлетики