Chema

19 тис грн штрафу та умовний термін за щуку, синець й 9 пліток отримав браконьєр на Лубенщині

19 тис грн штрафу та умовний термін за щуку, синець й 9 пліток отримав браконьєр на Лубенщині
Фото - ілюстративне, поліція Полтавщини

19 тисяч гривень та кримінальне покарання отримав чоловік за незаконний вилов риби у селі Городище на Чорнухинщині.

17 травня близько 8-ї години ранку Олександр з товаришем вирішили порибалити. На жаль, незаконним способом та під час нересту риби. Для риболовлі Олександр обрав заборонене для любительського рибальства знаряддя, а саме ліскову сітку.

Чоловіки прибули на берег річки Многа в селі Городище Лубенського району, де за допомогою дерев`яного човна запливли по річці та встановили конструкцію з ліскової сітки для незаконного видобування риби.

Близько 15:30 години Олександр разом з спільником виловили:
  • дев'ять пліток, вартістю 1 564 грн. за одиницю,
  • один синець, вартістю 1 581 грн. за одиницю,
  • одну щуку, вартістю 3 468 грн. за одиницю.

Своїми діями чоловіки спричинили матеріальних збитків рибогосподарським водним об`єктам України на суму 19 125 грн. та були  обвинуваченими у вчиненні кримінального проступку за ч.1 ст.249 КК України, тобто незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду.

26 вересня між прокурором та обвинуваченим Олександром було укладено угоду про визнання винуватості, за умовами якої останній визнає свою винуватість і сторони ужгоджують призначене покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 роки, яке замінюють на іспитовий строк в один рік.

У суді чоловік свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, щиро розкаївся, а також повідомив, що добровільно відшкодував завдані збитки.

27 вересня Чорнухинський районний суд виніс вирок, яким призначив Олександру покарання у виді обмеження волі на строк 2  роки. Проте замінив відбування покарання на іспитовий строк в 1 рік, поклавши на нього такі обов`язки:
  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду через Чорнухинський районний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Читайте також: На Полтавщині лісничий підробляв документи на деревину