Chema

На Полтавщині лісничий підробляв документи на деревину

На Полтавщині лісничий підробляв документи на деревину
Фото - ілюстративне
В одній з філій ДП "Ліси України" Полтавської області порушено кримінальну справу щодо лісничого. Посадовець вносив неправдиві дані до товаросупровідних документів.

Про це повідомляє Слобожанський лісовий офіс 26 вересня.

На блокпосту автошляху Київ - Харків - Довжанський Лубенського району правоохоронці зупинили вантажний автомобіль, який у напівпричепі перевозив деревину твердолистяної породи. Супровідні документи у правоохоронців викликали сумніви.

При перевірці документів водій надав ТТН (Ліс), але в електронній базі ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» були відсутні відомості щодо цієї товарно-транспортної накладної, номери бирок, якими марковано деревину, та державного номерного знаку автомобіля, який перевозить деревину.

Також у ТТН було зазначено, що перевозилася деревина породи дуб, клас якості якої «D», проте під час проведення огляду було встановлено, що частина колод є класу «В» та «С».

За виявленим фактом відкрито кримінальне провадження  за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Читайте також: Міський голова на Полтавщині придбав генератори зі збитками у понад 700 тис грн