Chema

В укритті Новооржицької школи відремонтують систему вентиляції за 413 тис грн

В укритті Новооржицької школи відремонтують систему вентиляції за 413 тис грн
Фото - Новооржицька школа
Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму Новооржицької селищної ради має намір провести капітальний ремонт системи вентиляції споруди цивільного захисту (укриття) Опорного закладу "Новооржицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів".

Про це стало відомо з відкритих джерел, відповідний тендер був оприлюднений на платформі публічних закупівель Prozorro 28 серпня.

Тендер було проведено за спрощеною схемою без застосування електронних торгів. Договір уклали з ФОП Юрко Ігор Вікторович з с. Драбинівка Полтавського району, який за 413 269,54 гривень має виконати капремонт системи вентиляції укриття школи.

Відповідно до договору від 28 серпня підрядник має приступити до виконання робіт по монтажу протягом 10 робочих днів з дати підписання договору та виконати їх протягом 20 робочих днів.

Хочемо зазначити, що на виготовлення проектно-кошторисної документації для капітального ремонту приміщення для облаштування споруди цивільного захисту (укриття) опорного закладу "Новооржицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів полтавській підприємиці Сазоновій А.О. новооржицький відділ освіти мав заплатити 80 тисяч гривень. Відповідний тендер проведено 18 серпня.

Можемо припустити, що крім вентиляційних робіт мають провести й інші ремонтні роботи для облаштування укриття у Новооржицькій школі.

Довідково. Селище Новооржицьке – відносно новий населений пункт, який заснований наприкінці 70-х років минулого століття. Його створено спеціально під будівництво Оржицького цукрового заводу, нині - це Новооржицький цукровий завод. Селище збудоване фактично посеред поля на площі понад 200 га, які виділялися під завод та житловий комплекс до нього. Відповідно були побудовані 5-ти та 2-поверхові багатоквартирні будинки, школа, садочок, Будинок культури, магазини. Таким чином, маючи сорокарічну історію, більшість закладів практично від часу свого заснування не переоснащувалися та не бачили ремонтів.

Новооржицька селищна територіальна громада вхадить до Лубенського району та утворена 27 червня 2019 року шляхом об'єднання Новооржицької селищної ради та Воронинцівської, Черевківської сільських рад Оржицького району. До складу громади входять селище Новооржицьке і 30 сіл.

Зараз у селищі проживає близько двох тисяч осіб.

Новооржицька середня школа запрацювала 27 вересня 1978 року. Наразі має статус - ліцей з початковою школою та гімназією. За даними сайту isuo.org школа розрахована на 624 учнів, проте зараз навчається тільки 214 учнів.

Читайте також: У дитячому садочку в селі Березоточа на Лубенщині завершили ремонт укриття