Chema

У Лубнах клон Чорнобаївського заводу проведе ямковий ремонт ще на п'яти вулицях

У Лубнах клон Чорнобаївського заводу проведе ямковий ремонт ще на п'яти вулицях
Фото - ремонт дороги, м. Лубни, Чорнобаївський асфальтний завод
18 та 19 липня Управління житлово-комунального господарства Лубенської міської ради уклало з ТОВ "Чорнобаївський асфальтний завод" п'ять договорів на поточний ремонт асфальтобетонного покриття на таких вулицях в місті Лубни:

  • В'ячеслава Чорновола - на суму 113 000 грн;
Всього ямковий ремонт на цих вулицях обійдеться громаді у 528 505 гривень.

Підприємство має ліквідувати вибоїни глибиною до 50 мм спеціальною машиною струменевим методом.  Таким медом цього року в Лубнах ремонтують всі дороги.

Всі роботи Підрядник має виконати до кінця поточного року.

Цікаво, що виконавець робіт товариство "Чорнобаївський асфальтний завод" був зареєстрований у місті Лубни всього три місяці тому (12.04.2024) та має точно таку ж назву як приватне підприємство з Черкащини. Також вони мають аналогічне зображення на печатках. Директором новоствореного підприємства є Огій Світлана Іванівна. Товариство спеціалізується на будівництві доріг і автострад.

У Лубнах клон Чорнобаївського заводу проведе ямковий ремонт ще на п'яти вулицях

Отже, відпетер у Лубнах працюватиме від цього заводу окреме товариство.

Зазначимо, що "Чорнобаївський асфальтний завод" останні роки ремонтує майже всі дороги у Лубнах.

Для уникнення проведення торгів тендери розбивають по вулицям на окремі угоди, вартість яких не перевищують «поріг» у 200 тис. грн. Таким чином замовник укладає договори з бажаним підрядником напряму. Процес є легшим за торги і швидким, але виникають ймовірні ризики: мінімальна прозорість, низька увага до таких угод з боку держави, а також корупційна складова, бо замовник сам обирає підрядника. Так, зокрема, роблять також Пирятинська, Гребінківська та Чорнухинська громади.