Chema

На Лубенщині конфісковано 9 земельних ділянок, що належали громадянам рф та Білорусі

На Лубенщині конфісковано 9 земельних ділянок, що належали громадянам рф та Білорусі
Фото - ілюстративне
Лубенською окружною прокуратурою упродовж січня - вересня 2024 року скеровано до суду 13 позовних заяв про конфіскацію земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які належали на праві приватної власності громадянам рф та Білорусі. Загальна площа конфіскованої землі - 51 га, її вартість 1 641 000 грн.

Про це повідомляє Лубенська районна військова адміністрація 11 вересня.

На даний час реально повернуто державі 9 земельних ділянок загальною площею 35 га, вартістю 941 тис. грн.

Пояснимо, що згідно із Земельним кодексом України іноземці та особи без громадянства можуть набувати права власності на земельні ділянки, у разі прийняття спадщини. Однак, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року повинні бути відчужені.

Питання дотримання вимог земельного законодавства постійно вивчається Лубенською окружною прокуратурою. За кожним фактом виявленого порушення - не відчуження іноземцями протягом року успадкованих земельних ділянок сільськогосподарського призначення, розташованих на території обслуговування, вживаються заходи прокурорського реагування.

Читайте також: Упродовж 2023 та початку 2024 років на Полтавщині у громадян росії та білорусі конфісковано майже 24 га землі на понад 1,8 млн грн