Chema

На Лубенщині горять торфовища

На Лубенщині горять торфовища
Фото - ілюстративне, ДСНС Полтавщини
Протягом 14 вересня рятувальники ліквідовували три пожежі на торфовищах Лубенщини. Внаслідок пожеж знищено гектари сухої рослинності та поклади торфу. Станом на ранок 15 вересня вдалося приборкати лише одну пожежу, інші торфовища ще горять.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Полтавській області.

Зокрема, на ліквідацію пожежі торфовища у селі Гінці Новооржицької громади з 08:53 години 14 вересня задіяне відділення 19 пожежно-рятувальної частини. Знищено: поверхневі поклади торфу на площі 0,9 га. Станом на 07:00 годину 15 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 0,5 га.

Водночас із ранку 10 вересня до цього часу рятувальники намагаються приборкати пожежу торфовища у селі Ломаки Лубенської громади вогонь вже знищив поверхневі поклади торфу на площі 3 га. Станом на 07:00 годину 14 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 1,6 га. Залучається три одиниці техніки ДСНС (АЦ 18 ДПРЧ, АР, ПНС ДПРП 18 ДПРЧ).

Крім того, з 10 вересня пожежники боролися з горінням торфовища у селі Староаврамівка Хорольської громади. Через пожежу знищено поверхневі поклади торфу на площі 3 га. Станом на 14:00 годину 14 вересня пожежу ліквідовано. Працювали три відділення ДСНС (1 АЦ 9 ДПРП, 2 АЦ 20 ДПРЧ).

Рятувальники вкотре нагадують, не спалюйте суху траву чи сміття! Це вкрай небезпечно, шкідливо для природної екосистеми та несе велику загрозу для будинків, господарчих споруд, адже полум’я, що стрімко поширюється знищує все на своєму шляху. Також варто пам’ятати, що палії несуть за свої вчинки як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

У разі виникнення пожежі одразу телефонуйте за номером 101.