Chema

Майже 2,5 млн грн штрафів заплатили жителі Полтавщини за порушення правил військового обліку протягом трьох місяців

Майже 2,5 млн грн штрафів заплатили жителі Полтавщини за порушення правил військового обліку протягом трьох місяців

Під час брифінгу 11 вересня речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін озвучив суми сплачених штрафів, стягнених за порушення правил військового обліку. Оштрафували тих, хто не оновив свої дані, не прибув за повісткою до ТЦК та СП та не пройшов ВЛК.


Протягом 19 травня - 1 вересня цього року посадовими особами обласного ТЦК та СП було складено 2 190 протоколів про притягнення до адміністаративної відповідальності за порушення правил військового обліку відповідно до ст. 210 КУпАП. В результаті сплати штрафів до державного бюджету надійшло майже 2,5 мільйони гривень.

Нагадаємо, 19 травня набрали чинності зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розмір штрафу для посадових осіб складає 34 000-59 500 гривень, для громадян - 17 000-25 500 гривень.

Крім того, ухилення від призову під час мобілізації карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Протягом минулого року суди Полтавської області винесли 115 вироків за даною статтею. За 9 місяців поточного року проголошено 160 вироків.

Попри те, що накладення штрафів чи кримінальне покарання не є метою ТЦК та СП - в подальшому кількість таких випадків може збільшитись. Особливо це стосується посадових осіб усіх рівнів, адже мобілізація не є справою лише ТЦК та СП - це загальнодержавний процес.

Читайте також: На Полтавщині голова МСЕК продавала документи про непридатність до військової служби